gestart als virtual assistant

Yes, op 1 maart 2017 ben ik gestart als Virtual Assistant

Hoe ben ik gestart als Virtual Assistant? Al 20 jaar zit ik in het vak als secretaresse en heb ik bij een hoop non-profit en gezondheidszorg organisaties gewerkt. Ter ondersteuning van communicatieafdelingen. Op persoonlijk vlak heb ik een hoop geleerd, maar toch wilde ik een carrièreswitch maken.

Als secretaresse ben je erg dienstverlenend, wat ik erg leuk vind om te doen. En je doet een hoop verschillende dingen op een dag, leuke en minder leuke dingen. En de minder leuke dingen gingen me erg tegen staan.

Op een dag kwam ik in contact met een freelance directiesecretaresse. Ik vertelde haar mijn verhaal over het zoeken naar ander werk en voor mezelf willen beginnen, maar dan vanuit huis. Door haar ben ik achter het bestaan van een Virtual Assistant gekomen. Ik begon me hierin te verdiepen en ik werd gelijk enthousiast. En dat wilde ik ook!

Maar wat is dan een Virtual Assistant?

Een Virtual Assistant (VA) is een zelfstandig ondernemer die vanuit haar volledig uitgeruste thuiskantoor op een professionele manier secretariële, administratieve, technische of creatieve ondersteuning verleent aan haar opdrachtgevers. Zij doet dit via internet, e-mail, telefoon, Skype en/of gedeelde online projectomgevingen. Hoe beter de VA en opdrachtgever elkaar kennen, hoe beter zij van dienst is. Doordat zij meedenkt, houdt de opdrachtgever meer tijd over voor de groei van zijn/haar bedrijf.

Het doel als Virtual Assistant

Als Virtual Assistant (VA) is mijn doel om bij opdrachtgevers de taken uit handen te nemen, zodat zij niet bezig hoeven te zijn met allerlei zaken waar eigenlijk geen tijd voor is. De valkuil van veel zelfstandig ondernemers is namelijk dat ze te veel zelf willen doen. Terwijl zij zich juist horen te richten op het bouwen van hun bloeiende bedrijf. En dan kom ik om de hoek kijken. Het is dus slim om mij tijdig in te huren om op een open en duidelijke manier mee te sparren, een vertrouwensband mee op te bouwen, zodat er meer tijd is voor de groei van het bedrijf en hierdoor weer zichtbaar wordt, via bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instragram, etc.

Nu dat duidelijk is, start een spannende tijd. Ik ben gaan nadenken over mijn eigen expertises, wat kan ik en wat wil ik gaan leren? Ik ben me gaan verdiepen in mijn doelgroep. Ik heb de naam van mijn bedrijf VA4u bedacht en ik heb mijn bedrijf ingeschreven bij de KvK. Momenteel ben ik druk bezig met de huisstijl en de website. Wil je meer informatie, neem dan contact met mij op.

En verder ben ik gestart met een training bij VA School, om me te verdiepen in het vak als Virtual Assistant. Een hele leuke training die ik alle VA’s kan aanraden.