wordpress website avg proof

Stress rondom AVG wet

Is jouw WordPress website AVG proof?

Iedereen heeft stress, want de AVG-wet nadert. Het is al bijna 25 mei 2018! Is jouw WordPress website AVG proof?

De AVG, ook wel bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR), vervangt vanaf 25 mei 2018 onze Nederlandse privacywet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). De AVG geldt straks voor alle lidstaten van de Europese Unie.

Het voornaamste doel van de AVG is het beter waarborgen van de privacy van burgers. De verordening bevat daarom uitgebreide privacyrechten voor burgers. Daarnaast worden er meer verantwoordelijkheden neergelegd bij organisaties met betrekking tot gegevensverwerking. Iedereen die persoonsgegevens verwerkt, dient dit vanaf 25 mei 2018 volgens de regels van de AVG te doen. Doe je dit niet? Dan kun je een hoge boete opgelegd krijgen.

Technisch VA

Als jong meisje was ik altijd al bezig met computers. Ik vond dit heerlijk om te doen. Toen ik nog werkzaam was als secretaresse in loondienst heb ik me, bij diverse bedrijven/organisaties, altijd bezig gehouden met het beheren van websites/intranet en ik was onderdeel van de helpdesk. Vorig jaar maart 2017 heb ik ervoor gekozen om datgene te gaan doen wat ik leuk vind. En heb ik me ingeschreven bij de KvK. En heb ik VA4u – de Virtual Assistant voor jou opgericht.

Een jaar later kwam ik erachter dat ik toch niet deed wat ik leuk vond. En dat gaf me een heel vervelend gevoel. Ik wilde graag websites leren bouwen en alles wat daarbij hoort. Ik had al veel kennis, maar niet genoeg. Ik ben trainingen gaan volgen bij Manuela van Prooijen van Weblish. En dat gaf me zo’n goed gevoel. Ik werd helemaal enthousiast. Wat een geweldige vrouw is Manuela en wat een kennis heeft ze!

Ik heb me gespecialiseerd als technisch Virtual Assistant en nu ben ik in staat om WordPress websites te bouwen en te onderhouden. Ik kan webshops bouwen en een Online Leeromgeving. En niet te vergeten, ik kan ervoor zorgen dat WordPress website AVG-proof zijn. Dit vergeten veel ondernemers, maar ook je website moet voldoen aan de AVG-wet.

Ben je ondernemer en lukt het je niet om je eigen WordPress website AVG-proof te krijgen? Neem dan contact op met VA4u, want ik help je graag.